Βιολογική Κηρήθρα

Στην βιολογική μελισσοκομία δεν χρησιμοποιούνται φύλλα έτοιμου κεριού σαν βάση, αλλά πρέπει να χτίσουν μόνες τους από την αρχή όλη την κατασκευή σε άδειο πλαίσιο.

Το κερί, παράγεται από τους κηρογόνους αδένες των μελισσών και αποτελεί το δομικό υλικό της κυψέλης.

Η βιολογική κηρήθρα με μέλι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και αντιοξειδωτικά. Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία από διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά.
Το κύριο συστατικό της είναι το ακατέργαστο μέλι, το οποίο προσφέρει ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων.

Μασώντας την, το μέλι λιώνει στο στόμα, το κερί αφήνει την χαρακτηριστική του γεύση με τις ευεργετικές ιδιότητες του στα δόντια, τα ούλα και το στομάχι.

Η πληροφορία της ημέρας: Για κάθε κιλό κεριού που παράγουν από τους κηρογόνους αδένες τους, καταναλώνουν πάνω από 5 κιλά μέλι !