No products in the cart.
Μέλι και ζεστά ροφήματα
Επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που καταναλώνουν το μέλι αντί για ζάχαρη στα ζεστά ροφήματα, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν ότι:
Το μέλι είναι ένα πολύτιμο προϊόν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως power food και διατροφικός θησαυρός.
Το μέλι, είναι αναγνωρισμένο για τις μοναδικές αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες.
Η θερμότητα αλλοιώνει ποιοτικά το καλό μέλι.
Όταν ανακατεύεις μέλι σε ζεστά ροφήματα, οι ιδιότητες του μελιού αλλάζουν.
Συγκεκριμένα, όσο πιο πολύ θερμαίνεται, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες μείωσης της θρεπτικής του αξίας.
Η επιτρεπόμενη αύξηση της θερμοκρασίας για το μέλι είναι μικρότερη από 60ο C.
Έχει παρατηρηθεί ότι τα πρώτα 3 λεπτά η θερμοκρασία του ζεστού ροφήματος, παρουσιάζει απότομη μείωση κατά 20 βαθμούς και στη συνέχεια 6 βαθμούς ανά 3 λεπτά.
Συμπέρασμα……
Αν θέλουμε γνήσιο ποιοτικό μέλι αντί για ζάχαρη στο ζεστό ρόφημα μας, καλό θα είναι να το αφήσουμε 5 λεπτά να κρυώσει, αφού το βγάλουμε από την φωτιά και μετά να προσθέσουμε το μέλι.