100% Βιολογική Μελισσοκομία

* Με την πιστοποίηση της Eurocert

Σκληρή δουλειά και
εξαιρετική ποιότητα

Η βιολογική μελισσοκομία ακολουθεί αυστηρές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος και την παραγωγή ποιοτικών μελισσοκομικών προϊόντων. Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των βιολογικών μελισσοκομικών προϊόντων, οι μελισσοκόμοι πρέπει να εργάζονται σκληρά για να συμμορφωθούν με αυτές τις αρχές.

d
Βιολογικό Μέλι

Το βιολογικό μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από μέλισσες που εκτρέφονται χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Το βιολογικό μέλι είναι πιο ασφαλές για κατανάλωση από το συμβατικό μέλι, καθώς δεν περιέχει υπολείμματα φαρμάκων ή άλλων επιβλαβών ουσιών. Επιπλέον, το βιολογικό μέλι έχει πιο πλούσια γεύση και άρωμα από το συμβατικό μέλι.

Βιολογική Πρόπολη

Η βιολογική πρόπολη είναι μια ουσία που παράγουν οι μέλισσες από την επεξεργασία των ρητινών, των αιθέρων των φυτών και άλλων υλικών. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια και άλλα συστατικά με ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες.

Βιολογικός Βασιλικός Πολτός

Ο βιολογικός βασιλικός πολτός είναι μια ουσία που παράγουν οι μέλισσες για τη διατροφή της βασίλισσας. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των βιταμινών, των μετάλλων και των αμινοξέων. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Περνάμε τις εξετάσεις μας κάθε χρόνο
Απαγόρευση χρήσης χημικών συνθετικών φαρμάκων

Μία από τις βασικές αρχές της βιολογικής μελισσοκομίας είναι η χρήση φυσικών μεθόδων για την πρόληψη και τη θεραπεία των ασθενειών των μελισσών. Αυτό σημαίνει ότι οι μελισσοκόμοι πρέπει να εφαρμόζουν βιολογικές πρακτικές για την αντιμετώπιση τους, χωρίς να έχουν την επιλογή των φαρμάκων και των άλλων χημικών που χρησιμοποιούν στη συμβατική μελισσοκομία.

c
Φυσικό περιβάλλον

Μια άλλη βασική αρχή της βιολογικής μελισσοκομίας είναι η εξασφάλιση βιολογικής τροφής για τις μέλισσες ώστε να παράγουν βιολογικό μέλι. Η θέση του μελισσοκομείου πρέπει να εξασφαλίζει ότι το νέκταρ και η γύρη προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες ή αυτοφυή βλάστηση.

Εξοπλισμός από φυσικά υλικά

Οι μελισσοκόμοι που ακολουθούν τις αρχές της βιολογικής μελισσοκομίας πρέπει επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούν για την κατασκευή και τη συντήρηση των κυψελών τους. Τα υλικά αυτά πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να μην περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Συντήρηση με βιολογικές προδιαγραφές

Σύμφωνα με τις βιολογικές προδιαγραφές παραγωγής μελιού, ανάλογοι περιορισμοί υπάρχουν και για τη χρήση συγκεκριμένων ειδών για τον καθαρισμό και την απολύμανση των πλαισίων, κυψελών, εξοπλισμού π.χ. ο ατμός, η γυμνή φλόγα, κ.α.

Hondos Organic Honey