No products in the cart.
Μέλι χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.
Μέλι χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες.
Το μέλι είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα που δεν λήγουν, μπορεί να καταναλωθεί και μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην ετικέτα, με αποθήκευση σε καλά κλεισμένο βάζο και σε σκοτεινό μέρος, μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια. Το αγνό μέλι μπορεί να διατηρηθεί για πάντα! Η κρυστάλλωση είναι φυσιολογική και αναστρέψιμη.
Το μέλι περιέχει συστατικά τα οποία συμβάλλουν στην βελτίωση της υγείας μας, σε αντίθεση με την σουκρόζη (κοινή ζάχαρη) ή τα διάφορα σιρόπια του εμπορείου.
Το μέλι στα ροφήματα (να μην είναι πολύ ζεστά) παρουσιάζει υψηλότερη αντιμικροβιακή δράση από το αδιάλυτο.
Η καθημερινή κατανάλωση μελιού και ο περιορισμός της κατανάλωσης ζάχαρης και σιροπιών φρουκτόζης μειώνει το σωματικό βάρος.
Στην κατάψυξη δεν κρυσταλλώνει όσο καιρό και να παραμείνει, επίσης δεν χάνει τις ιδιότητες του.
Αποφεύγετε πλανόδιους πωλητές, συνήθως διακινούν απομιμήσεις μελιού χωρίς ετικέτες (αμυλοσιρόπια). Αγοράζετε μέλι από μελισσοκόμους.
Δεν υπάρχει υποκατάστατο μελιού, απομίμηση μελιού ή μέλι vegan.Υπάρχουν σιρόπια ζάχαρης, σφενδάμου, ρυζιού κ.α.
Το μέλι μελιτώματος όπως πεύκο, έλατο και βελανιδιά μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια από άτομα που παρουσιάζουν αλλεργίες.
Η έκθεση του μελιού στον ήλιο προκαλεί αλλοίωση μεγάλου μέρους από την βιολογική του αξία.
Μέλι χρήσιμες συμβουλές.
