Η αρμονία του εξάγωνου !

Γιατί επέλεξαν το εξάγωνο;

Γιατί όχι τετράγωνο, τρίγωνο ή κύκλο;

Είναι το σχήμα το οποίο αποδεδειγμένα (αν τραβήξουμε σε γραμμή το υλικό) καλύπτει πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά μια επιφάνεια. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα γεωμετρικά σχήματα, από πλευράς χωρητικότητας, κατανάλωσης ενέργειας και οικονομίας υλικού.

Βασισμένες στην ομαδικότητα και στο ένστικτο, καταφέρνουν με μεγάλη ακρίβεια, να κατασκευάζουν ισοπαχή και ισομεγέθη εξάγωνα.

Εδώ και εκατομμύρια χρόνια, συνεχώς βελτιούμενα και προσαρμοζόμενα στις χωροταξικές συνθήκες κάθε αποικίας.

Είναι το σχήμα μέσα στο οποίο θα γεννηθούν, θα εκκολαφθούν, θα αποθέσουν τα υλικά για την παρασκευή της τροφής τους (Γύρη, νερό, νέκταρ κ.λπ.) αλλά και θα αποθηκεύσουν την ίδια τους την τροφή το μέλι.

Εμείς, δανειζόμαστε την τεχνολογία τους !

Θα την χρησιμοποιήσουμε σε μεγάλο εύρος σύγχρονων εφαρμογών όπως, έξυπνα κινητά τηλέφωνα (Κυψελοειδής τεχνολογία Cellular) , σύγχρονα τηλεσκόπια, σύγχρονα κτίρια (Ελαφριές κατασκευές με κυψελοειδής δομές) μέχρι μαγειρικά σκεύη με κυψελοειδή επίστρωση.

Δημιούργημα, κατασκευασμένο από εκπαιδευμένους μικροσκοπικούς αρχιτέκτονες.

Εκπαιδευμένοι, γιατί οι ¨αρχιτεκτόνισσες¨ δεν είναι ειδική κατηγορία μελισσών.

Είναι μια ειδίκευση που θα αποκτήσουν και θα χρησιμοποιήσουν σε μια περίοδο της ζωής τους όλες οι μέλισσες.

Πριν περάσουν στα επόμενα στάδια εκπαίδευσης και προαχθούν σε φρουρούς της αποικίας για να φτάσουν στην τελική ολοκλήρωση τους.

Την μέλισσα συλλέκτρια.

Κάποιοι αμφισβήτησαν.

Θεωρήσαν  ¨ρομποτική¨ αυτή την συμπεριφορά όσον αφορά την αρχιτεκτονική της κυψέλης, όμως τα πειράματα με ¨διάφανες¨ κυψέλες  τους διέψευσαν.

Οι αρχιτεκτόνισσες μελετούν τον χώρο από πριν και ξεκινούν το χτίσιμο των κηρηθρών από διαφορετικό σημείο κάθε φορά και όχι απαραίτητα από το επάνω μέρος για να εκμεταλλευτούν την βαρύτητα.

Π.χ. όταν στο επάνω μέρος της κυψέλης υπήρχε plexiglass (για τις ανάγκες του πειράματος) υλικό ακατάλληλο λόγω ολισθηρότητας και όχι επιφάνεια από ξύλο, αυτές ξεκινούσαν την κατασκευή της κηρήθρας από το κάτω μέρος προς τα επάνω!

Αυτές ξέρουν.